Hvězdy

Hvězdy

Anotace: .......

Očima zkoumám noční oblohu
dnes na ní září milion hvězd ...
Představy zbavit se nemohu ,
že jsou tam lidem na počest ....

S každým děckem na svět přijde
nová malá hvězdička....
Na nebeskou pláň si vyjde -
kluk - a nebo holčička ?

Oblohou se potuluje
i dost osamělých hvězd ...
tajemnou modří každá pluje
než protnou se dráhy jejich cest ...

Když pak v srdci láska vzplane
třpytem hvězd tě zaskočí
souhvězdí z hvězd se rázem stane
na cestu spolu vykročí ....

Naše láska je tam taky
snad má stálost Čínské zdi
nehalí ji žádné mraky ...
jen září naše souhvězdí ...

Na obloze parkuje si
Velký i ten Malý vůz
každý máme šťastnou hvězdu ....
ty SVOU pro mě chránit zkus ...

Ať dál jen září blízko mojí
a hvězdáři dají nám společné jméno
ať všichni vědí , že jsme svoji ...

I když bude

zataženo ...
Autor pavlis, 18.02.2008
Přečteno 299x
Tipy 30
Poslední tipující: janewe, Pavelpaja, vodnař, Kozoroh 1, Martinecka23, Levandule, labuť, Erion Fate, Bean, Beepat, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Překrásná báseň :-)

18.02.2008 22:58:00 | Levandule

Tahle je moc krásná.. :-)

18.02.2008 22:35:00 | labuť

hvězdy na nebi
v souhvězdí lásky..
a kolemjdoucí kometa..
co zlatem..
lesknou se jí vlásky .o)

18.02.2008 20:48:00 | Bean

Mňam ... ta se povedla .o)))

18.02.2008 20:00:00 | Beepat

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí