Básníkovo zklamání

Básníkovo zklamání

Anotace: basen,noo

Ptal se jeden básník pána

Kdepak je ta krásná dáma, kouzelná

Pán odvětil, chorá ona je

sama smrt u ní nocuje

Ze spaní praví zvláštní slova

po pár dnech se pohřeb koná

Básník mezi pozvanými byl

kytici zesnulé koupil

Neuronil slzu, nezkřivil obličej

uvnitř však je zničen

Přišel domů zklamán, neboť miloval ji

román tajně psal jen a jen pro ni

Jen pro ni tu byl a rád

jen z pohledu na ni se radoval

Skládá jí báseň poslední

jeho život teď ztratil smysl

A tak básně píše dál

avšak bez toho, aby se smál
Autor Markéta007, 18.02.2008
Přečteno 359x
Tipy 1
Poslední tipující: Pišák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí