Lítost

Lítost

Anotace: samotné "promiň" nic nezhojí. jedině čas může ránu zahojit.

Způsobils bolest
a bolí tě, cos způsobil.
Hned slepě omlouváš se,
že jsi se snad ukvapil.

Však lítost nepomůže.
Nezbaví tě tvého hříchu.
Tvá lítost nepřemůže
sobeckost a hrdou pýchu.

Srdce své spytuješ,
bezradný zoufáš,
že druhý pochopí
s nadějí doufáš.

Leč nedojde-li tvoje lítost
úspěchu a cíle,
nezoufej a pamatuj,
že přijde její chvíle.
Autor Badya, 20.02.2008
Přečteno 438x
Tipy 2
Poslední tipující: Dilla
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí