Předěly

Předěly

Anotace: - Žalmy -

Sbírka: Žalmy

Předěly času míjím
Nemyslím na Greenwich
Byl by bláznivý nápad
otočit se a vykročit zase zpět
(ale kdo ví jak to všechno ještě bude)

Snad vydám se na zvláštní pouť
Projdu se Evropou
Půjdu až do Santiaga de Compostela
Jen tak - snad abych se ujistil
jak dojít konce světla
a svázat to přetržené
mezi večerem a svítáním
mezi zrozením a koncem
a pak třeba . . .
protančit noc plnou ohnivého flamenca
a zase jednou skutečně pocítit
jaké to je
----------------------------------
. . . b ý t zase s e b o u . . .
----------------------------------
Snad vydám se až na samý konec světa
až tam
odkud zrána sténá Nút
když povít musí slunce

Až tam
kde vprostřed pouště
ztracena je moje opuštěná studna
Až tam jít
někam skoro na sám konec světa . . .

Konečně oživit svou duši zmrtvělou
neživými stíny dnů plynoucích
jako voda v bájné řece Acherón
stejně jako ze životů jen nevýrazné stíny
mizí někde mezi perspektivami mrakodrapů
našich bezděčných potřeb všechno mít
zatímco nevšímavá lhostejnost nevnímá
zoufalou potřebu jak svou vlastní duši napojit

-----------------
. . . . N E . . .
-----------------
Už nemohu a ani nechci
vnímat a míjet jen neživé stíny
podivně bezbarvých bytostí
po nichž zůstává nevýrazná pachuť
a oceán nicneříkajících slov . . .

Cítím jak v sobě
sám odumírám
když zaslechnu je promlouvat
pouhé siluety lidí . . .

Podivná je to
pouť bez konce
. . . nekonečná . . .
Autor Těšínský, 20.02.2008
Přečteno 282x
Tipy 8
Poslední tipující: Levandule, Lota, Pišák, Maura
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi zajímavé dílo... rozumím těm pocitům... u mně taky bydlí... ale střídají se s jakousi naivní hyperaktivitou a touhou uplácat si svět na růžovo...

21.02.2008 07:56:00 | Levandule

tedy, spekulace filozofa :-)

21.02.2008 01:11:00 | Lota

...tvoje duše zrodila úžasné obrazy...vložil jsi je do básně,kde voní i spukulace filozofa...jen ten konec z pohledu daru života, zdá se mi kacířský

20.02.2008 22:56:00 | Lota

Vel mi krásná a zajímavá báseň-

20.02.2008 22:01:00 | Maura

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí