Setkání

Setkání

Anotace: 1990 byla jsem strašně zamilovaná...a vydrželo to možná až moc dlouho...

Sbírka: Na rozloučenou

Tvé oči jsem potkala na nábřeží
Tak blízko blizoučko Vltavy
na podzim
když všude barevné dukáty stromů leží
a kupují si kapky deště a jinovatku

Naše ruce se v mlze hledaly a do deště vykvetly růže,
tam pod Hradčany.

Najednou kolem všichni tak směšně spěchali
a byli tak strašně daleko v té mlze,
s klapkami na očích skrz naše zahrady dál tupě šlapali
neviděli růže…

Ráno jsem cítila Tvoji blízkost, za svítání.
Poloospalá doufala, že to nebyl sen,
byly Ti z rukou cítit růže
a obloha vykvetla modrým úžasem

(1990)
Autor Noc17, 21.02.2008
Přečteno 393x
Tipy 7
Poslední tipující: Jiří I.Zahradník, pejrak, Mácha, maena, Jiparo
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

když všude barevné dukáty stromů leží
a kupují si kapky deště a jinovatku
...to se mi moc líbí

04.05.2010 19:27:00 | Jiří I.Zahradník

Tééééda jak to víííš? Je to pravda...

19.03.2008 17:17:00 | Noc17

....ty ruce zachycené o malíčky, ranní vstávání a zmatené pohledy....vidím to až moc živě...

19.03.2008 17:11:00 | Zápěstí

Hezké vyznání. Malinko chaotické, přesto jsem se neztratil.

22.02.2008 09:14:00 | J.Švihovský

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí