Proměny - smutná dědictví

Proměny - smutná dědictví

Anotace: - Žalmy -

Sbírka: Žalmy

A přece
Vnímám ruch živelného bytí
Když obracím stránky v knize dnů

Od tratě zaslechnu hluk jedoucího vlaku

Život se ohlašuje bezbřehou kakofonií
I do vibrací zaklet a vázán do povřísel
Druhotných proměn nejnemožnějších zbytků
Návnada ptačích davů kroužících
Nad novodobým Himalájem
S vlajkoslávou igelitových cárů
(paradox Tibetských proměn svobody)

Vlajkosláva současnosti
Bez modlitebních mlýnků
Plápolá mrtvými plameny
Rozvěšenými po větvích stromoví
V nepřítomných barvách
Lhostejně nevidomého davu
Řítícího se v nablýskaných limuzínách
Po nové dálnici okolo břehů Odry
Vstříc chvílím blaženého úsilí
Budování své žádostivé potřeby
----------------------
. . . MÍT . . .
----------------------

Mezi zavazadly golfové hole
Jimiž budou metat míčky
Do jamek své budoucnosti
S nulovým handicapem
Přijedou do Čeladné golfovým vlakem
Luxusní Orientexpres se spacími vozy
Pod Stolovou horu . . .

°°°°°°°°°°°°°zpráva z tisku°°°°°°°°°°°°

Golfový vlak podruhé
(pr) V květnu opět vyrazí víkendový golfový vlak Step. První projel republiku vloni. Golfisté nasednou v pátek večer v Praze do lůžkových vagónů, přespí ve vlaku a v sobotu ráno hrají turnaj v Čeladné. Večer opět nasedají do vlaku, přespí a v neděli ráno hrají turnaj v Cihelnách. V neděli večer přijíždí vlak
zpátky do Prahy. ...

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Vnímám ruch živelného bytí

Vzdáleni sami sobě
Bez výčitek
Bez svědomí
Trpíme protivenstvím vzájemnosti
Zaplevelených vztahů . . .

Ohledy
Úcta
Pokora
Sounáležitost
. . . v davu ztracených dobrodinců
Apoštolů dobra
Apoštolů lidskosti
Apoštolů velkorysé obětavosti
Poslů světla°

Jak často je míjíme s odvrácenou tváří
Nevidět víc než kolik je potřeba
Aby naplněn byl důvodný smysl našich cest

Hledám život ve vašich tvářích
Za módními brýlemi mámení
V drahocenných obroučkách
Se zlatým lemováním
A polarizovanými skly
Tak často bývá tma . . .
Až z toho mrazí

Tak spřádám pokorné modlitby

V lůně žen mých synů zaseto

Chvějivou nadějí předků
Jsou ozvy dvou drobných srdcí
Plaváčci Lásky v přítocích
Nekonečné řeky zázraků bytí
Spřádám pokorné modlitby
. . . za vaše žití . . .

---
Autor Těšínský, 21.02.2008
Přečteno 309x
Tipy 9
Poslední tipující: Pišák, Lota, Psavec, Severka, Levandule
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opravdu zážitek;)
děkuji *

21.02.2008 11:31:00 | Severka

Nebudu hledat velká slova, nakonec to ani neumím...a tak tiše zašeptám...je to nádherné...dá se to číst znova, znova a znova...

21.02.2008 11:24:00 | Lota

Vždycky se mi líbí víc 2. polovina dílka :-) V té 1. mi hlavou letí - neboj, není to tak hrozný, fakt... V té 2. mi srdce souhlasně tetelí - ano, cítím to stejně... Díky za zážitek :-)

21.02.2008 11:11:00 | Levandule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí