Je strašlivý omyl!!!

Je strašlivý omyl!!!

Anotace: To platilo nejen v r.1982.Zamyslete se.

Je strašlivý omyl!!!!

Je velký omyl
domnívat se,že kolosální stavba
může stát z nepálených cihel

dříve nebo později se zřítí.

Je drahý omyl
domnívat se, že i –údernická-tavba
dá železo k něčemu
bude-li tavit rudé bláto

nebude k lití.

Je hrozný omyl
tvořit byť geniální ideu státu
z bezcharakterních lidí
zajde dříve či později
----------------------
nebude občanům k žití.

Je strašlivý omyl
domnívat se,že se mohou vést lidé
řvaním,vyhrožováním a násilím
na takové vedoucí by měla být svěrací kazajka
podlamují to nejcennější pro stavbu státu
pro jeho základní konstrukci

charakter člověka!!!

Je tragický omyl
vnucovat lidem co je jim cizí
chtít aby se špíně klaněli
co bylo dobré v nich zmizí

zvlčí,zhrubnou jako by citu neměli.

N e j d ř í v e
vypal dobré cihly
tav kvalitní rudu
a co h l a v n ě

vychovej charakter člověka

aby nebylo
to nejlepší co je v něm
ničeno,drceno,lámáno

ještě dříve
než začne stavět lepší stát
zocelovat se životem

a vychovávej charakterní
pevné,dobré potomky

jedině takoví se dokáží
vypořádat se svinstvem bejlí

které jim s lány jednou předáme.

1982
Autor Rebelek, 21.02.2008
Přečteno 322x
Tipy 1
Poslední tipující: Memento
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to sice fakt, ale i kdyz z tvych del je patrne, ze jsi proti komunismu, tohle na me pusobi desne komunisticky...

22.02.2008 01:10:00 | C.alwen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí