V nemocničním pokoji

V nemocničním pokoji

Anotace: umírá se všude

V nemocničním pokoji,
v nemocničním sále,
každý čeká na okamžik,
co teď bude dále.

Otevřou se dveře
a dovnitř někdo vejde,
jde dlouhou chodbičkou a rozhlíží se
komu život zanedlouho sejde.

Ne,
tihle mají život před sebou,
já přijdu jindy,
až ho budou mít za sebou.

Ale jeden tu je přece jen,
měl by ses človíčku bát,
až uvidíš kdo jsem,
až mě budeš znát.

Tvůj čas se pomalu blíží,
život bude můj,
dech tě v plicích tíží,
já ti pomůžu, jen klidně stůj.

Na kose záblesk světla,
v pokoji sám si jen,
tvá hlava klidně klesla,
teď přijde krásný, dlouhý sen.

A tak v nemocničním pokoji,
zase o život míň,
další duše odchází,
a já mizím jako stín.
Autor Anejet, 22.02.2008
Přečteno 326x
Tipy 8
Poslední tipující: pejrak, Li_on, Psavec, NikitaNikaT., WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Páni, už dlouho jsem nečetla něco takového, je to úchvatné, myšlenkové a celkem emoční ... prostě super!

22.02.2008 18:05:00 | NikitaNikaT.

Líbilo+.
Nebyla tentokrát moc hodná,jen jednoho? :-(

22.02.2008 17:51:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí