Den v poušti

Den v poušti

Anotace: vyprahlost není dobré zahánět fata morganou...

Přichází večer
tyran v šarlatovém hávu odchází
v písku se odráží hvězdný prach
a chladí zem spálenou utrpením

Vládu přebírá noc
zářivé mámení ze tmy pochází
--tiché varování hozené za hlavu--
--je noc, vyprahlost čeká zábavu--
zasek' se jazýček na vahách
dřív kmitající mezi "za ní" "za ním"

Přichází ráno
tyran zahalen zlatem, a oči neslzí
není vláhy, vždyt z nebeských drah
--snáší se cáry cti vysmívané chtíčem--
notuje suchopár se zatracením
Autor Boscai, 22.02.2008
Přečteno 273x
Tipy 12
Poslední tipující: Maryje..., pejrak, Adrianne Nesser, Bíša, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvostné obraty básnické...

25.02.2008 11:55:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí