Pohled na svět

Pohled na svět

Anotace: taková báseň o lidech...také si myslíte že lidstvo jako celek je zkažené?snad nastane den kdy si všichni uvědomí že mají žít v míru a pokoji....že mají být ohleduplní,nemají být sobecčtí a tak dále...

Co se s dnešním světem děje,
lidstvo si asi zkázu přeje,

vraždí, unáší, podvádí,
špatné věci lidé vyvádí.

Páni mají manželky,
ale přitom i milenky,

děti si všude nadělají,
peníze si hold vydělají.

Na člověka platí ruka přísná,
jinak jsou to duše hříšná,

překročit lidskost nesmíme povolit,
to člověk si nesmí všechno dovolit.

Nejsme snad zvířata přeci,
jinak musíme žíti v kleci,

Lidskost je se ovládat,
pocity na povrch vydávat,

vše si rozmyslet prvně,
v klidu, hlavně ne nervně.

Hněv ať nás nezaskočí,
rozum nikdy nezkončí.

Tolerovat veškerý život i okolí,
špatnosti nám svědomí nedovolí.

Avšak jako celek nejsme lidi,
to přeci snad každý hned vidí,

potřebujem každý zásady,
aby nestávaly se závady,

když člověk selže opět,
jako zvíře si bude hovět,

až si na ty zásady začne zvykat,
pak si může pán tvorstva říkat!
Autor Tomama, 23.02.2008
Přečteno 255x
Tipy 3
Poslední tipující: Janana, Norlein
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí