Jáchymovská

Jáchymovská

Anotace: Kraji mého srdce

Pod rychle letícími mraky
rychlá kola aut,
vracejících se přes hranice domů
Kraj temný jak dno studny
a místo vody večerní mlha
Stánkaři pokřikují milými hlasy,
vymlácená výloha je zas o rok starší
a lesy zas o něco hustší
a neproniknutelnější

Kdysi tudy projížděli formani se solí
tulácké karavany pod praporem boha,
noci,
skal a kamení
Sedla jsem si na kozlík a zpívala drsným hlasem
Koně namáhavě supí do strmého svahu
ještě kousek, kamarádi moji,
ještě další sto mil a pak si odpočinete

Až nám do duše jednou padne večerní šero
a zídky z kamení
se vší svou zvětralou něhou
stanou se nám poduškou pod hlavu
Až dům s vymlácenou výlohou
promění se v hromadu suti
a úplněk bude tak jasný a čistý
jako oko rybí královny

Pak si všichni odpočineme

v měkké hlíně těch nejtemnějších úbočí světa
na pomezí mezi nebem a zemí
pod rychle letícími mraky...
Autor Lisa.Ginmi, 23.02.2008
Přečteno 255x
Tipy 4
Poslední tipující: LisSe, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

v měkké hlíně těch nejtemnějších úbočí světa
na pomezí mezi nebem a zemí
pod rychle letícími mraky...

....krásné

25.02.2008 20:50:00 | LisSe

Nádherně napsané, co více dodat,krásný kraj.Pro mého otce smutný.

23.02.2008 20:30:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí