Hříchy světa

Hříchy světa

Anotace: Není to úplně vychytaný... Ale snažila jsem se tomu dát myšlenku a myslím, že se v rámci mých možností povedlo.

Hříchy světa

Poslední výkřik z ticha,
vzpomínka na neskutečno,
ze světa, kde zánik mělce dýchá,
protíná nejedno mračno.

A němý zpěvák tvář svou skrývá,
lilie křehká uvadá,
když smutnou píseň slzíc zpívá
a v zoufalství se propadá.

Na jeho bedrech světa tíha,
šalba, lež a zločin lidský,
ve dne i v noci, stále ho stíhá.
Nechává stopu jak hlemýžď slizský.

Slepý vidí lidstva zkázu,
může se jen prázdna ptát,
Proč tupci tančí na okraji srázu
a správné se to může zdát?

Proč na světě vládne zloba
a hamižnost čím dál víc?
Ptáti se můžem zas a znova:
Co tím chtěl básník říct?
Autor maikycz, 24.02.2008
Přečteno 235x
Tipy 2
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

suprově napsané,napoprve líbí

19.06.2009 16:11:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí