šílenství

šílenství

Anotace: "Člověk nesmí dopustit, aby se jeho život zastavil, ani tehdy, když jeho životní sen ztroskotal.."

viděl se v lidu.. viděl se ve stínu..
chtěl být blíž klidu.. zchumlal se v peřinu..
slzí mu oči.. svíjí se v strachu..
rty v krvi smočí.. kreslí si v prachu..
myšlenky běží.. nechtějí postát..
za okny sněží.. vločka má roztát..

okolím posouzen.. i když byl bez viny..
musel být odsouzen.. nesměl být nevinný..
neměl klást otázky.. neměl chtít odpověď..
měl si hrát s obrázky.. s klukama dovádět..
zaprodal život.. zbavil se mládí..
neměl moc výhod.. ale všem vadí !!

„hloupý je, hloupý.. chlapeček z předměstí..
na slovo skoupý.. dobro nám nevěstí..
je to jen blázen.. lidí se straní !!
nebýval hlazen.. citům se brání !!
proč má žít tady, když o něm nevíme??
mor na něj.. hady !! my se ho bojíme !!“

trochu jen tichý.. úplně zdráv..
neznaje hříchy.. vzdal se svých práv..
odešel z životů.. s sedřenou kůží..
na plaňkách u plotů nechával růži..
bez stopy.. bez slůvka..
v čase se utopí.. podivná osůbka..

deštivý den.. plný byl neštěstí..
změnil se v sen.. sen plný bolesti..
Autor Salinta, 25.02.2008
Přečteno 332x
Tipy 6
Poslední tipující: rezina, bokken, Psavec, Judak, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Škoda, že se ze života nejde probudit
Jako ze snu ...

24.02.2010 17:49:00 | rezina

Kdyby šel nějaký mega-tip, dám ho. Úžasná dynamika. Četl jsem ji. Dočetl jsem ji. Vůbec nevím, co v ní bylo psáno - zanechala jen pocit. To je to, co já od básně chci. Bravo!

25.02.2008 01:40:00 | Judak

Líbí se mi to.

25.02.2008 00:15:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí