Báseň nočního řidiče

Báseň nočního řidiče

Anotace: ...

Otvírám si okýnko
a z cigára mi lítaj jiskry
dopadaj
říkaj
ťuk, ťuky, ťuk
o asfalt a klepou se zimou,
když zavírám oči na potemnělé silnici
a klopím zrcátko
vidím oči
modrý oči
moje oči
zdravím protijedoucí dálkama
blik, blik
serou na mě
a vlastně se jim ani moc nedivím
chápu to
každý si ve svých kufrech vozí své osobní tragédie
každý

bavím se myšlenkou
jaký by to bylo, kdybych to pustil
co-já-vím?
na kilo třicet?
pěkně přímo do nějakýho stromu vedle cesty
hned vedle toho křížku tam
má duše by se rozprskla na přední okénko
na docela malinké střípky
duše na střepy
střepy na duši
až by s nimi splynula v jedno
v nic
a ve vše, čemu nikdy nebudeme rozumět

ale radši toho rychle nechám
držím volant
usmívám se do černé tlamy noci
přední světla dál mávají a rozpřahují ruce
a kufr mám plnej
Autor Judak, 25.02.2008
Přečteno 722x
Tipy 14
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, žároffka, Psavec, Martanka, Romana Šamanka Ladyloba, rry-cussete, Salinta, Cassandra
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nj, to je divný, že jsem tu nenapsal jak je to dobrý... je to dobrý tak, že dost hodně

01.12.2008 22:52:00 | drsnosrstej kokršpaněl

jak můžu být první, co komentuje? copak není co napsat? třeba jen "jízda!"? jo, je to totiž jízda. vidim se na předním skle. a tebe snad taky - tedy, ne rozprsklého, aby bylo jasno...

27.10.2008 01:16:00 | žároffka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí