Jak jsem si stavěl nábytek

Jak jsem si stavěl nábytek

Anotace: Tak jsem to vnímal na začátku mé životní pouti. Stará básnička.

Ve stínu stínítek,
po křivkách pravítek,
podle křivek křivítek,
stavíte svůj nábytek.

Když orchideji zohnu bliznu,
tvrdou ránu za to slíznu,
když stromu vezmu kořeny,
ležím v poutech sevřený.

Na letišti nadějí,
myšlenky mé vzlétají,
já na okraji propasti,
vy v jistotách malosti.

Ve stínu stínítek,
po rovinách pravítek,
já bez vašich řídítek,
sestavím svůj nábytek.

Na berličkách nemocných,
zajíkavý, smrtný smích,
já ráno vítám čistý sníh,
a v poušti jezdím na saních.

Na nemocech z povolání,
stavíte svůj svět,
s charaktery hradních paní,
hrajete svůj kabaret.
Autor IvoMaria, 27.02.2008
Přečteno 225x
Tipy 6
Poslední tipující: maena, takova, labuť, sioned
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

ano všichni pídí jen po mamonu-super

28.02.2008 11:18:00 | takova

Povedený, líbí se mi :-))

27.02.2008 10:00:00 | labuť

všechno se dá spoutat, tvoje tělo i tvoje myšlení, naše sny ale nikdo nespoutá, je to tak ne?A mě připadá, že je to úžasně napsaný je to vtipný a upřímný.

27.02.2008 09:42:00 | sioned

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí