La poésie

La poésie

Anotace: Další kousek slohovky z frániny, opět s překladem.

C´est tellement de mots qui il faut mettre par écrit
C´est tellement de mots qui je ne sais pas énoncer
Tout le monde ont se tâché tellement
Apollinaire, Verlain, Rimbaud, Orten
Henry Miler et Jack Kerouac
Platon et Homer et Ray Bradbury
Emili Dickinson, Walt Whitman
Terry Pratchet, Sapkovski, Jiří Trnka
Et Václav Hrabě et son Blues pour la fille fofolle
(ce sont sont verses j´ecrite a cause d´eux)
Il se peut qu´il a suffi dire ce le plus simple:
„Le jour finit, allons dormir.“

***

Poesie

Je tolik slov které je třeba napsat
Je tolik slov které neumím vyslovit
Všichni se tolik snažili
Apollinaire, Verlain, Rimbaud, Orten
Henry Miler a Jack Kerouac
Platón a Homér a Ray Bradbury
Emili Dickinson, Walt Whitman
Terry Pratchet, Sapkovski, Jiří Trnka
A Václav Hrabě a jeho Blues pro bláznivou holku
(to pro jeho verše píšu)
Možná stačilo říci to nejjednodušší:
„Den končí, pojďme spát.“
Přečteno 363x
Tipy 6
Poslední tipující: hanele m., LisSe, drsnosrstej kokršpaněl, jsem nikdo, just me
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úžasný závěr.

29.02.2008 15:30:00 | jsem nikdo

krásný :) souhlasim..

28.02.2008 15:17:00 | just me

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí