chlapcův obraz

chlapcův obraz

Anotace: Síla chvíle, v níž je obyčejná věc zvláštností, se neobjeví zrovna často.Ovšem občas..Rudé plameny osvětlují matnou září chmurný pokoj..Ale žádného světla z nich není.Jejich praskání..Temný pokoj se stínem, který se snaží vvstřebat alespoň trochu tepla

V rytmu hodinového kyvadla
zarmouceně a jednotvárně plyne čas.
Když tu se náhle, od nikud nikam
ozve čistě a jasně kytary basa
času hlas se rozplyne jako dým.

Struna chvějící se v mihotavém světle
víří tiše se snášející prach.
Tu se jí znova bledá ruka dotkne.
Ach, tak chladná až to nahání strach
a vyvolá zvuk jenž je líbezný a teskný.

Pustý svět, tma kolem zářící svíce,
se pousměje do zastřené tváře,
která topí se v chladné kráse.
A do modrých očí, jejichž pyšná záře
snáší výčitky, smutek a vzpomínky.

..Hebká dívka, jenž vystupuje z mlh,
s vážností ulehá na černý kámen.
Její tvář prosí po doteku
a chlapec s pyšnou tváří jí osamocen
přenese do ráje.

Ráj se však rychle rozplynul,
Svůdné dívky již není.
A chlapcovy modré oči,
jež by nadělaly jmění
jsou zavřeny.

A pak na konci cesty
mezi šeptáním času a kytar tónů
ozve se žalostný výkřik,
který jako slavnostní chvění zvonů,
ohlásí konec ale možná i nový začátek...
Autor emi-lee, 28.02.2008
Přečteno 245x
Tipy 4
Poslední tipující: LisSe, just me, Dračičák
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

se mi líbí,..ale kratší básně se čtou ňáko líp,..ale jinak moc hezký:)

29.02.2008 13:31:00 | Sayonara

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí