Za kouřem vína skrývá se…

Za kouřem vína skrývá se…

Anotace: Automatický text

Za kouřem vína skrývá se…
(dle předlohy „Dlouhá pouť“)

Za kouřem vína skrývá se
- bolest a zrada,
tak, jako tenkrát,
když jsi mu lhal.

Byl to tvůj táta,
avšak s tebou nikdy si nehrál.

Jak bezděčné dítě,
raduje se, ač dospělý je,
city rozervané,
k hlíně čichajíc hlavou kýve,
na smrt odsouzen
- osudu vstříc,
přišel,
abys zvěděl víc.

Oči slzami zalité,
- srdce puká,
muka, muka,
klukovi bez táty těžko žít se zvyká.

Propast bolesti udolána jest,
Přišel na pomoc
- však pozdě,
dokonáno jest!

Tam za kouřem vína,
tam,
kde s tebou si hrál..

__________________________________________

Dlouhá pouť…
(původní verze)

Jak bezděčné dítě se raduje,
ač dospělý - city rozervané,
k hlíně čichajíc,
hlavou kýve - na smrt zavolán
osudu vstříc,
přišel, abys zvěděl víc.

Oči zalité slzami,
srdce puká,
muka, muka,
propast bolesti udolána jest,
přišel na pomoc,
a tak dokonáno jest..
Autor LOMI, 01.03.2008
Přečteno 257x
Tipy 6
Poslední tipující: Traci, jesterka, blue, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je smutné ale moc hezké !!!

01.03.2008 16:29:00 | EnY279

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí