vyznání

vyznání

Anotace: vyznání..obdiv..rozjímání

Skálo má – časem změněná...
Jsme nicotní před Tvojí velikostí
Jsi cudná, tvrdá, kamenná
a součást Země. My jsme pouzí hosti.

Skálo má – dobou zvrásněná...
Jsi stařena se střechou burácivou v oblacích
Jen počasí a čas je Tvoje proměnná.
Dole jsi šťavnatá a vlasy prokvétá Ti sníh.

Skálo má – v dešti skropená...
Klekám Ti k nohám – moje paní
Tvá výška je má odměna
přišla jsem k Tobě bez vyzvání.

Nechej se pokořit...

Mé vyznání je hluboké.

Dej dýchnout plicím a lehkost nohám
a půjč mi chvíli čas.
A půjč mi klid na cestě k toulkám.
Přináším hřeben na Tvůj zamotaný vlas.
Autor šuměnka, 04.07.2005
Přečteno 515x
Tipy 3
Poslední tipující: Pevya
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Skálo má,
plná strmých snění,
zahoď, má skálo,
uzardění,
touha se svléká
při setmění..

06.05.2011 13:56:00 | Pevya

A já nepomyslela na skály pravé, nýbrž...to slovo nýbrž mě osudově oslovuje:-)

27.04.2006 16:40:00 | Mirka Hedbávná

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí