Putování moudrosti

Putování moudrosti

Anotace: Momentka

V prameni na horském úbočí
zaleskl se odraz modrého oka
jen na okamžik
jen aby uvěřil,
že život ještě existuje

Na dně temné propasti vine se bílá stružka potoka
tiše jako hadí smyčky
stejně nedosažitelná jako něha tvrdých šupin
stejně vábivá

Pod skalními štíty
usadila se moudrost
snad aby si po dlouhé cestě odpočinula
na místě bez života
bez strádání

A brzy pochopila
že její bytí v srdci kamenů
ve stoncích rostlin
dechu zvěře
a lidských duších
není vázáno na čas ani prostor
že je věčné a nekonečné

V tu chvíli vstala a šla dál...
Autor Lisa.Ginmi, 02.03.2008
Přečteno 276x
Tipy 12
Poslední tipující: hanele m., Liss Durman, LisSe, WhiteSkull, maena, spare, .K.r.i.s.t.y.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Lehké, jednoduché a přitom ne úplně prosté, všechno dává smysl a jediné slovo není zbytečné... Prostě ve tvém stylu! Skvělá práce, básnířko! ;-)

05.03.2008 14:57:00 | Liss Durman

...píšeš tak lehce ...skoro závidím ...

03.03.2008 11:06:00 | WhiteSkull

Jak vidím Moudrost není vázána věkem...krása.

02.03.2008 17:39:00 | spare

Nádhera...jako vždycky

02.03.2008 16:50:00 | .K.r.i.s.t.y.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí