V prstech viny

V prstech viny

Anotace: (psáno 24. 2. 2008 na zadané téma "Za kouřem vína skrývá se. Významové překryvy jsou úmyslné.)

Tvé věty umrzají na blatníku,
když přecházíme kolem.
Trochu slepoty v uzavřeném kruhu kroku
zabije jen slovo,
nic víc.
(Ve mně ani není.)

Drtíme si klouby
od malíčku
po kotníky
ve spletenci předvčerejších citů.
V tělorytu okamžiku
zrovna tak jako vymleté pohledy,
jako domnělé tváře se jmény milenek,
jako svíce, když ji z tvého dechu zebe (až k pláči)
otáčíme tím kolem kolotoče
trochu příliš nevědomky.

Podej mi trávu, ... lásko (...?).
Ještě neznám hebkost zimy ve článcích svých prstů,
ještě neznám hebkost zimy v prázdném gestu,
ještě trochu stříbrného chmýří...
Vyfoukej mi pampelišku
do mlčení hadích stesků kolem dokola,
co nosím na vějíři.

Vztáhnu ruku po dotyku s nebesy,
či kamsi nahoru, kde fouká umdlévavé světlo.

Zazvoní rákos,
proběhneš rukávem
jak šedá myška
a zítra zase vyjde slunce nad strništěm parku nemocnice
o něco bledší.
Autor WOAM, 02.03.2008
Přečteno 309x
Tipy 5
Poslední tipující: fialová, just me, blue
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásné

02.03.2008 23:23:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí