Tvorba je honba.

Tvorba je honba.

Anotace: co je úkolem básníka?

Co je úkolem básníka?
Snad naslouchat tónů můz.
Sledovat krásu jak vzniká a zaniká.
Opilý jí stále běžet v klus.

Co je básník bez úkolu?
A co láska bez bolesti?
Co je květ beze stvolu?
Co je víra beze cnosti?

To oko bez odrazu.
Nebo bezvoné kadidlo.
Tíha veče na mém vazu.
Chvíle,kdy čarodejnice pocítí kladivo...
Autor bezruký uzurpátor, 04.07.2005
Přečteno 329x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí