Přísahám

Přísahám

Anotace: Někde se to nerýmuje, ale jsou to pocity. Zmatené, slepené ze všeho. Z bolesti, z toho co nedokážu. Hlavně žít...

Vířící proud...
Stahující nás níž.
Tón kytary...
V našich srdcích hrající.
Tužby větší a větší.
V uších znějící.

Tichá modlitba za všechno.
Tichá modlitba za život.
Na dlani spousta tlučících srdcí.
Chtěl by si je zachránit, ale stěží.

Proč nedokážeš pomoci?
Proč nedokážeš milovati?
Proč nedokážeš žít?
Proč nechceš být?...

Proč je spousta otázek bez odpovědí?
Proč se všechno pod rukama hroutí?
Proč nedokážu ty souvislosti chápat?
Proč nedokážu svý já ukázat?

Proč to všechno nemůžu?
I kdybych to moc chtěla?
Proč všechno se bortí?
Pod sutí zmítají se těla.

Proč to v srdci, tak moc bolí.
Proč je tam ta prázdná bolest?
Malé jehly bodající...
Byla to na mě připravená lest?

Přísahám já už nechci žít.
Nechci být.
Ale nedokážu to,
sama sobě ublížit...

Proč Bůh to neukončí sám?
Nenechá mě v klidu usnout, odejít.
Ví, že nedokážu žít. Tak mě zabij, znič. Nedokážu žít s pocitem, že nedokážu pomoct. Chci...
Autor Cassée Moteur, 03.03.2008
Přečteno 279x
Tipy 5
Poslední tipující: JohnyD., Tymi14, 0-0, kryndy
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jak se tak dívám na tvou báseň, taky jsi pohlcena nekonečně mnoha protivnými slovy ,,Proč" :) a odpovědi nejsou...
snad brzy přiletí :)

15.03.2008 16:05:00 | 0-0

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí