Rosa

Rosa

Anotace: Po dlhej dobe niečo optimistickejšie :)

.
Prebudiť slnko lusknutím prstov
Vstať a pomaly preletieť celý deň
Pri trati predrať sa spomienkou hmlistou
A počkať, kým z listov slnko zotrie srieň

Vrátiť sa s úsmevom a dvoma hrnčekmi
Sadnúť si pred dom a na studených schodoch
Pohladiť psíka čo v noci strážil ti nežné sny
Premýšľať čo pre teba znamená slovko „domov“

A keď z kvetov potichu motýle začnú piť
Privítať priateľa náručím milých slov
Povedať „predsa stojí za to žiť,
keď splní sa aspoň jeden z tvojich snov“

V objatí úprimnom nespáchať žiadny hriech
Len nadýchnuť sa sladkej aviváže z jeho svetra
Ukradnúť kúsok šťastia, naplniť ním smiech
A nechať sa unášať slobodou vetra

Do diaľky, do výšky, až k dúhe na nebi
Prizrieť sa večnosti, na chvíľu zastaviť čas
Pochopiť život plný tajných znamení

...a snívať, až kým kvapka chladnej rosy neprebudí nás...
.
Autor lennerka, 05.03.2008
Přečteno 374x
Tipy 17
Poslední tipující: TereZinka, drsnosrstej kokršpaněl, Jar.n, el viento, Myrja, blue, Syala, Bíša, Robert Thomas, její alter ego
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

lehká, křehká, nádherná

18.05.2008 23:36:00 | drsnosrstej kokršpaněl

krásně něžná

17.03.2008 22:03:00 | Myrja

je krásná, lehká a snová :)

zaujalo mne:
Povedať „predsa stojí za to žiť,
keď splní sa aspoň jeden z tvojich snov“

...tak snad máš pravdu

09.03.2008 00:30:00 | blue

naozaj pekná básnička s príjemnou atmosférou :)

06.03.2008 18:03:00 | Syala

komentář není potřeba

05.03.2008 22:31:00 | její alter ego

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí