Zpověď

Zpověď

Anotace: už vím, čím chci být - tím malým klukem...

Živote, ty prostitutko na pět,
cos proved s tím malým děckem,
co hrávalo si na dvorku s formičkama,
lopatičkama, autíčkama,
plastovou červenou tatrovkou,
se sklápěcí korbičkou,
kde jsou ty malé botičky,
bezpalcové pletené rukavičky
a kde v zimě sníh,
co je to k sakru za zimu,
bez sněhu?

Kde jsou ty časy,
kdy v autě seděl jsem vzadu
a babička vařila mi
krupičkovou kaši,
kde jsou ty časy,
kdy mě navštěvoval otec,
jak teď vypadá asi,
kde jsou maminčiny kaštanové vlasy,
její hladká tvář,
proč už babička nejezdí na kole na hřbitov
a proč mě nevozí ze školky
na tom modrém kole,
proč se cestou nezastavujeme u její sestry,
která už nežije,
proč každé nadechnutí tak bolí,
proč je kafe s cukrem tak sladký
a pivo hořký,
raději bych nevěděl,
jak co chutná,
raději žít a nevědět,
že život je prostitutka na pět.
Autor Souný, 05.03.2008
Přečteno 291x
Tipy 11
Poslední tipující: Lizzzie, estrellita, hess 13, Psavec, melebele, spare, Bardot
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Má to v sobě kus života a bohužel i kousek toho smutku, který se přihlásil na svět s tím, jak jsme začli poznávat věci kolem sebe... Moc pěkný.

06.03.2008 08:04:00 | melebele

Nevědomost je sladká, proto existuje fráze ,,hezký děství´´. Slyšel jsi někdy hezká dospělost? Jedinou chybou je, že nám nikdo neřek, jak to doopravdy je, život nás bohužel naučil.

06.03.2008 00:40:00 | Souný

Jen ji miluj, tu lehkou na pět holku,
a nechtěj navštěvovat znovu školku:-)
Jsou věci, co malí kluci neumí...
smutek brzy vyšumí.

06.03.2008 00:25:00 | spare

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí