Žoldák

Žoldák

Anotace: ......

Dnes večer jsem se rozhodl
do armády jako žoldák najmout se dám
uchránit klid v duši jsem nesvedl
tak šanci umřít jako hrdina teď mám

Dostanu zelený stejnokroj a krásnou zbraň
jistoty na celý život a třikrát denně stravu
ale až zařve ta krvežíznivá saň
půjdeme mi vojáci jako odsouzenci na popravu

Do ešusu žrádlo a čaj s brómem
od bot krvavé puchýře a rozdřené paty
v noci zatočeni všichni kolem jedněch kamen
a v uších chuchvalce špinavé vaty

Žoldák, a tak krásně to znělo!
i ty jistoty vypadaly lépe
teď vyfasoval jsem dělo
a tep mi příliš rychle tepe

Život, na který kdysi jsem čekal
ale teď pochopil jsem o čem to vlastně bylo
tu noc hladový kulomet zběsile štěkal
a moc kluků z naší roty to nepřežilo

Do ešusu žrádlo a čaj s brómem
od bot krvavé puchýře a rozdřené paty
v noci zatočeni všichni kolem jedněch kamen
a v uších chuchvalce špinavé vaty

Dnes večer jsem se rozhodl
do armády jako žoldák najmout se dám
nic jiného jsem už nesvedl
asi o kolečko více mám!!!
Autor Drobek~3, 06.03.2008
Přečteno 242x
Tipy 1
Poslední tipující: Replix
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

O kolečko více má,no to nevím:-)Vyznívá mi to jako opravdu krásně potrefená zpověď.Dávám Tip

06.03.2008 20:59:00 | Replix

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí