Bůh

Bůh

Anotace: ..........kdo z vás?.......

Bůh... marně se ptám, kdo z vás je vlastně Bůh?
Snad ten, co rozhoduje o těch druhých?
Snad ten, co je bez soucitu zabíjí?
Proč kolem nás je takový vzruch?
Proč přibývá duší smutných,
Proč tak dlouho páska se převíjí?

Bůh... kdo vlastně je ten bůh?
Řezník odnaproti nebo předseda vlády?
Prezident? Nebo snad já sám?
Ne! Já kolem sebe mám pekla kruh
a s přehledem zvládám ty hrozné pády
a před odpovědností k nebi stále utíkám.

Plno lidí na boha si hraje
s nadšením rozhodují o cizích
začnou je zabíjet pro „jejich dobro!“
plod nadřazenosti zraje
už není slyšet ani dětský smích
oni vytvořili peklo... tedy skoro

Bůh... marně se ptám, kdo z vás je vlastně Bůh?
Snad americký voják, co bezdůvodně střílí do lidí?
Nebo velitel dávající rozkazy smrti?
Někoho straší na vlajce každý pruh
a někdo se sám za sebe zastydí
když pocit viny ho škrtí!

Bůh... kdo vlastně je ten Bůh?
Člověk co v knize života škrtá?
Ten co staví za nás náhrobky?
Snad ten co kolem sebe dělá ohnivý kruh?
Snad ten co do života se nám vrtá
nebo snad ten co za nás platí vodky?

Myslím, že sám sobě jsem Bůh svůj
ale nehodlám si na něj hrát!
Nemám na to asi povahu!
Jestli Bože vážně jsi, alespoň jednou při nás stůj
nenechávej nás o kráse jenom snít
nenechávej nás stát věčně na prahu!

„Tak kdo z nás je vlastně ten Bůh?“
Autor Drobek~3, 06.03.2008
Přečteno 264x
Tipy 1
Poslední tipující: WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bůh... člověk?...něco víc než člověk?... nebo snad jen vysněná představa lidi, aby v případě nouze měli komu věřit, na koho se spolehnout?
....nejspíš to tak začalo...ale čím víc náboženství, tím víc odlišných názorů a rozporů...u všech by ale mělo platit, že NIKDO nemá právo brát někomu život... ani "Bůh".....kéž by to tak bylo...:(

06.03.2008 21:03:00 | Jesus

...ano i já jsem si bohem.

06.03.2008 18:07:00 | WAYWARD

. . . dobrá otázka . . . Ty to ještě nevíš . . . ? . . .je v každém z nás!!!

06.03.2008 18:01:00 | rolon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí