Cesta po řece

Cesta po řece

Anotace: ...

Chvíle bezbřehé
zalily pramici čekáním
v řece života.

Pádluji až k zalknutí,
přes kamenné lavice
hučivou peřejí
vzhůru k pramenům
mládí.
Znaven k smrti,
aby břehy alespoň na okamžik
postály.

Dna mostů obrostlá rzí,
dny jež míjím,
hlavu mi zaklání
kolovrátky modliteb k ocelovým mrakům.
A týdny zákrut v již líné řece,
úhoři v bahně se třoucí,
kradmo s nimi rozmlouvám,
bych neposlouchal zpustlý dech.

Příbřežní jilmy nepomohou,
nohama drží se nejisté hlíny,
jen pokynou větvemi
a vzdalující se lidé
sotva mávnou.

Některé řeky beztak ústí do moře
stržhlavým vodopádem.
Autor Taog, 06.03.2008
Přečteno 360x
Tipy 12
Poslední tipující: maena, s.e.n, ludmil, labuť, Psavec, hanele m., drsnosrstej kokršpaněl, Bíša
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

třetí, ta s dny a dny - a pak úplnej závěr... moc
a roboti píšou AMiGo... :o)

06.03.2008 23:09:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí