Pláče český lev

Pláče český lev

Anotace: ........a já pláču s ním.......

Pláče český lev
a já pláču s ním
v očích slzy, na rtech hněv
už o křivdě dost vím.

Kde je hrdost pravých Čechů?
Kde je slíbený ráj?
Teď žijeme jen ve spěchu
místo domu stavíme stáj!

Kde je ta hrdost Čechů?
V duši zbyla prázdná sluj
teď na hromadě rezavého plechu
přemýšlím kde je domov můj

Už stydíme se sami za sebe
nehodláme zdvihat hlavu
jen často řveme do nebe
svoji příslušnost k davu

Řveme, řveme, řveme
a ty bože při nás stůj
ať chceme co chceme
stále je místo pole jenom hnůj!

Pláče Český Lev, jenž trčí v řetězech
za mříží z kaleného kovu
česká vlajka skončila v cárech
a my připojujeme se k jinému davu

Pláče Český Lev
a já pláču s ním!
Autor Drobek~3, 07.03.2008
Přečteno 238x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka, Boleslava, labuť
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí