Ptáček

Ptáček

Anotace: o snech o svobodě

Ptáček

Leť, ptáčku, leť
a leť daleko, tady nejsi v bezpečí,
tady ti hrozí smrt.

Nemohu, dál už nemohu
tě chránit, zaručit pohodu.
Ve dlani zahřívat tvé jemné peří.

Neboj se, ptáčku, neboj,
i jinde najdeš přítele,
i daleko odsud existuje smích.

Žij, ptáčku, žij dál,
i kdyby ti celý svět lhal,
vždyť co je cennější než život?

Tak leť už, ptáčku, leť!
Vždyť u srdce chceš radost mít,
na loukách si snít.

Jen mysli na mě, mysli,
když půjdeš spát,
ať nemusíš mi potom lhát,
že stýskalo se ti, že máš mě rád.
Autor Barbara Smílová, 06.07.2005
Přečteno 280x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí