V bublině

V bublině

Anotace: když musím psát, ono to nejde, ani není o čem, a psát se chce, ale něco jiného, a ono to taky nejde, i když je o čem

Sbírka: Míče

byl jsem v divadle
i na plese
dnes jsem však smutný
mám i deprese

často o smyslu pochybuji
a život na dluh neschvaluji
spoustu věcí nezvládám
do beznaděje upadám

chtěl bych mít ženu
a když ji mám
toužím být zase sám

rád běhám
ale nerad utíkám
nemám nic
jen prázdné ruce
mám

co ti dám
co můžu dát
když chtěl bych jenom brát

co bylo lidmi dokázáno
a jaké myšlenky byly vysloveny
díla, činy, umění
hledajíc cestu
mezi projíždějícími auty

ale stále je ještě víra, že jedno zastaví
a střetnou se dva světy
tak vzdálené, nedokonalé a jiné
že úžas přebije
pocit snu

nebyla nám dána křídla
a přesto toužíme uletět
od toho, co nás rmoutí
ale okovy na nohou
to je stará poesie

to co máš, chceš mít jinak
časopisy, reklamy a kostely
tvé kozačky jsou pod kelena
a samozřejmě sukně
jsi žena
miska na vahách je vychýlená

noční tramvaj
dva krát dvě decky vína
červeného
budík na půl šesté

být zajištěný
a uznávaný
a co ještě?
řeka pod okny tiše plyne
nevnímá nářek

tygři se přetahuji se lvy
o antilopu
či teritorium
či o iluze

padá na nás prach
zrcadla jsou na křivo
značky přikazují dej přednost v jízdě
a stále kotrmelce
jistota,
která je tak nejistá

jako svět
za oknem

nebo svět
kdy všechno oblečení bylo na zemi
nahé tělo, odhalená prsa, velké bradavky
úsměv, jiskry v očích

nesnesitelný cigaretový kouř
zpocená záda, zrychlený dech
nadraží na periférii
ten vlak zrovna ujel
co teď
tady taxíky nejezdí
tak pěšky
domů je daleko
a co nás čeká
alespoň bude čas přemýšlet...
Autor Robby Hartmann, 07.03.2008
Přečteno 307x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí