Okřídlená věta

Okřídlená věta

Anotace: Sine amore nihil. Bez lásky není nic.

Okřídlená, opuštěná věta,
tak oprýskaná, jak chmírko pampelišky,
stojím vzdorná osudu na pupku svého světa
pár kontinentů pode mnou, a závrať z horské výšky.
Do očí pravdu vmetu, tu z hůry Pánu vzatou,
a usednu na váhy Posledního soudu,
do poloprázdné urny, dám svatozář, ne zlatou,
a skočím šipku do pekelného proudu.
Božský Dante, tvé zachmuřené čelo
by mělo mi být otazníkem světa,
však místo toho mi v uších zaskučelo
a zůstala jen okřídlená věta.

Bez lásky není nic.
Autor Dilla, 10.03.2008
Přečteno 1735x
Tipy 12
Poslední tipující: D´Aninka, Badya, cevert, Flamy, Bíša, WhiteSkull, Veru
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bez lásky není nic a nebo všechno...

láska má mnoho tváří.
A každá tvář se jinak tváří.
štěstí s žalem v nich se sváří
a ne všude se lásce daří...

15.03.2008 14:11:00 | Badya

bylo by jen prázdno

10.03.2008 15:46:00 | cevert

Je to tak...

10.03.2008 14:09:00 | Bíša

Ano ano, to je pravda...

10.03.2008 13:41:00 | Veru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí