Moudrost

Moudrost

Anotace: Prostě parafráze na školu... no, máme oslavu 125 let a dostali jsme úkol;-)

Jak modrá planeta uprostřed temnoty,
Já, stará budova, studnice moudrosti,
Z velkého stáda vybírám klenoty,
Které jak diamant zbavuji hlouposti.

Maličké kamínky s průzračným leskem,
Stříbrné perly zářící na krku,
Krásného dortu stanou se těstem,
V jednotných řadách vytvoří mozaiku.

Já jsem jim formou a nebo rámem,
Jsem jejich hranicí, jak v lese louka,
Pro slabší z nich jsem také ráhnem,
Na kterém do plachet vítr mi fouká.

Na dlouhé cestě jsem jejich průvodce,
Neznají bídu, smutek, či strach,
Vzpomíná na mne kdejaký důchodce,
Když večer poznají, že hraje Bach.
Autor Frosty28, 10.03.2008
Přečteno 324x
Tipy 1
Poslední tipující: milenium
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myslím,že s tímhle kouskem budeš nejlepší :-)

11.03.2008 07:36:00 | milenium

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí