Florencie

Florencie

Anotace: Zavzpomínání nad Toskánskem okolo Florencie a hlavně vzpomínání na Florencii...

V objetí strážců letitých
ukrytá v klíně květnaté matky,
kde šum vody v opomnění ztich
a zanechal jen vlnek hrádky.
Líbána květy na dlaních
kolébka nových snů a krásy
skrytá v ňadrech Toskánských
v místě dýchajícím dávnými časy.

Z lamp náhrdelníky břehů kol
ve stínu zrcadlícího se večera
odrazy zářných klenotů na úkor
chladná tma s požehnáním hor ukrývá.
Chladný vítr opírá se do vlasů
tyčících se nad rodnými domovy;
za železných srdcí houpání a ohlasů
rozechvěje dláta a štětce umělcovi.
A na vztyčené hlavě lůna
pohled do vod, domovů a skal
kroky strachu a odvaha tenká jako struna,
ale pohled ze srdce za to stál.

Dál poklidně si spí - neslyšně dýše
čas jako voda plyne rychle a tiše
skalnatými hradbami chráněná
dřímaje bdí tato dech beroucí květena.
Autor Prousan77, 11.03.2008
Přečteno 331x
Tipy 6
Poslední tipující: Badya, D´Aninka, Dilla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdybych mohla tipovat víc, uklikám si ruku... kde se v tobě ta můza bere... nebo spíš, ten cit pro to ji uchopit, je pro mě záhadou... opravdu smekám před citem a tím, jak to dokážeš popsat a vtěstnat tu veškerou atmosféru do písmenek. Děkuju.... ua poslední závan z Itálie...

11.03.2008 16:35:00 | Dilla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí