Úřední konrtola

Úřední konrtola

Anotace: Tak trochu nevážně o vážných věcech které nás občs přeci jen "malinko" štvou i když se tomu bráníme /je pak těžké zůstávat nad věcí/....

Životem pluji si
a platím daně
někteří jedinci
však kálí tu ně

A já si říkám zas
proč dřít se na ně!
však ať to vezme ďas
dělám to správně?

Úředník malinký
pěstičkou hrozí
a místo svačinky
pozvánky množí

Tak přeci – fajn to je
na lemply došlo...
jenže ne jim - ale mě
poštou tu přišlo:

Zajdem k vám do firmy
předložte účty
připravte papíry
bude to hustý

Šťourat se budeme
pět let vším zpátky
usnout vám nedáme
všední dny - svátky

Pod tlakem k úplatku
myšlenka svádí
máte vše v pořádku?
Ach – to jsme rádi!

No ale co je tu
dráždíte zákon
dle toho projektu
měl tu být záhon

Co si to myslíte
že vám to projde?
Tak tedy vidíte
i na vás dojde

Taky dle školení
co proběhlo v pátek
máte tu v papírech
příšernej zmatek

Z úřední kontroly
stává se fraška
bláhové pomyslet
že postačí flaška

Jestli chceš podnikat
zas pár dní v klidu
koukej nám něco dát
ať nedřeš bídu

Kam jsme to dospěli
kdo úplatek nedá
octne se v prdeli
národe běda!!!
Autor Adam Piston, 13.03.2008
Přečteno 295x
Tipy 3
Poslední tipující: hanele m., prostě já
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

povedená politická satira - obvykle mě nebaví probírat tydle věci, ale tohle se četlo fajn... a tobě se určitě krapet ulevilo :o)

16.04.2008 12:55:00 | hanele m.

No jo, konec března se blíží... Výborně jsi vystihl každoroční daňový stres. :)

13.03.2008 00:25:00 | prostě já

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí