Číše vína

Číše vína

Anotace: sokyně lži..tu snad všichni..a je jí tak málo..S pravdou se šetří...Možná proto, aby zbyla

Víno v číši
nedosáhne okraje,
dokud jeho láhev
zevnitř mokrá je.

Uvnitř té číše
pravda je ukrytá,
však jen do výše,
kde není vypitá.

Plave si pokojně
tam mezi atomy
a je jen zvědavá,
co řeknem na to my.

Možná, že bolí,
možná, že vítězí
na bitevním poli,
v tom to však nevězí.

Dělá mi potíže
dopátrat se jí,
je totiž hubená,
vůbec nic nejí.

Tenká jak lunt
schová se hravě
do kapes bund,
v žaludky krávě.

Má krátké nohy,
lež - její sokyně,
běhá však rychle,
nečeká ve víně.

Dvakrát kol rovníku,
co se otáčí,
než pravda z botníku
boty vzít stačí.

Tak první zdání
často nás klame,
ale to všichni
z praxe už známe.
Autor emi-lee, 13.03.2008
Přečteno 253x
Tipy 4
Poslední tipující: whiolet, LisSe
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Uháním na praxi....líbilo se mi to

17.03.2008 12:40:00 | whiolet

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí