srdce mého srdce je zvíře do kouta zahnané

srdce mého srdce je zvíře do kouta zahnané

.

.

jak usnout
když ten divoký pták ve mně
tluče křídly
a chtěl by ven
první puklou jizvou?

/nemá nikde hnízdo
jak daleko je jih
tak ještě dál je sen/

pod polštářem mám tvý smazaný slova
noc co noc je poctivě zalívám
a něco roste kvete plodí
malinkatý vzducholodi
jejichž semínka mi
vzpomínkami
padaj do snů
tam pak znova klíčí... ničí... v tichu pod jabloní
......................................postůj a poslouchej
......................................jak ty klíčky zvoní
......................................v propadlém zrcadle
....................................../se/ ten zvuk bije
......................................o stěny poezie
......................................jako o život

......................................mý sny nemaj plot

.

.
Autor hanele m., 14.03.2008
Přečteno 376x
Tipy 19
Poslední tipující: Anastacia-Jane, HarryHH, Taog, Vlk v rouše, Petbab, maena, pavlis, Psavec, drsnosrstej kokršpaněl, jedam, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Možná že plané jabloně hodně bolí ...
.... když je sadař z jara seřízne a zasadí ušlechtilý štěp ..
Možná že to vůbec není nezbytné, ... a jen tak sobě pro radost mohly by si kvést ...

*- ... jenže nic nevíme o tužbách planých jabloní, ... tak jako o nenaplněné lásce okolo nás ...
***- ... a proto jen hloupě podle sebe usuzujeme co za dramata se odehrávají okolo nás ...

17.03.2008 15:21:00 | HarryHH

sny nemají plot ač jsou taky vlastně majetkem

14.03.2008 22:27:00 | Petbab

Nemáš sny v oboře, ale ve svém světě...

14.03.2008 16:05:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí