Kvůli jedné duši

Kvůli jedné duši

Anotace: Vesměs smutná báseň s kapkou naděje

Je zamračený den
a mí andělé létají nízko
měl jsem v noci sen
to já byl peklu blízko

a do té díry mě táhla síla
odpor byl marný, či se zdálo
z hlubin příšerně páchla síra
bránil jsem se zuby nehty, ale bylo to málo

však místy se mraky protrhly
a andělé si mě všimli
to paprsky slunce vykoukly
tasili meče a dolů slétli

svést boj s mým osudem
ve světle jsem byl ukázán
roztrhnout se jim mě podařilo málem
mezi říše byl jsem uvázán

kolem mne válka propukla
a já směl jen přihlížet
tu z nebes sluneční loď vyplula
jasný cíl, přímý let

pro mne z nebes letěla
boje končí, svázaného zachránit
andělská pera na zem lehla
hřbitovní ticho, už je klid

odplouvám do mraků
stoupám výše a výš
avšak mému zraku
se naskyta poskvrněná níž

andělé a démoni tam leží
na chladné zemi se míchá světla a tmavá krev
nevím proč, oč tu běží
jen doufám, né kvůli mě?!Tají se mi hrůzou dech
Autor MRF, 14.03.2008
Přečteno 271x
Tipy 5
Poslední tipující: Selidah, Nút, Belmon, Varda
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Co vše se může udát, kvůli jediné nicotné osobě...

17.06.2009 22:24:00 | Selidah

Čtu tě až dnes a byla jsem na tobě v půjčovně andělů chichi chjó .. píšeš srdéčkem

25.03.2008 18:10:00 | Nút

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí