Krbové dříví

Krbové dříví

Anotace: Dřevo, oheň a studená vzpomínka

Krbové dříví,
v krbu rudě hoří.

Plameny žehnou,
a přeci poleno drží.

Žár sáhne dál,
a podrží náš lesklý obraz.

Obraz krbu, ohně a dříví.

Světlo záře,
temné rudé a planoucí síly.

Vitalita dříví nemenší,
žár z krbu spaluje.
Pálí a tráví vše.

Bolestivý prožitek praskání,
kdysi živého.

Neovládneš sílu,
a ona sama se tě zmocnila.
Stala se ti důkazem,
jak život žhne.

Spaluje, mocná síla ohně,
kouše, proniká a tráví.
Všude, vždy a vše.

Z dřívka zůstala vzpomínka,
dohořelá, studená, ale přeci.
Prach a pocit zbyl.

...
Autor A.N.D.Y., 15.03.2008
Přečteno 460x
Tipy 2
Poslední tipující: Anima de Vries, excited
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkné, povedená básen

13.04.2008 22:08:00 | hedvička

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí