Touha...

Touha...

Anotace: ... je to jak nic, to totiž neváží víc, je to jak měsíční tvář, úžasná Boží tvář...touha je zázrak, kámo, zázrak!

Tajemná, klouzavá, pod hladinou spí
Neznámá touha zakletá v kameni
Šílená, bezradná, dere se podél stěn
Probudí v žilách tvých opojný smutný sen

Houpe se ve větru, zmámená přeludem
V hlavě snad víno máš když pereš se s osudem
Toulá se po nocích, vkrádá se do spánku
Někdy jak přízrak, jindy stádo červánků

Nahá spí schoulená v kořenech boroví
Co je to za touhu nikdo ti nepoví
Je krásná jak diadém, jak sluneční svit

Však chytit ji do dlaní nesmíš či nemůžeš
A tak si za nocí i ve dnech stále lžeš
Že bez té touhy bys dokázal žít
Autor Bůchví..., 15.03.2008
Přečteno 278x
Tipy 10
Poslední tipující: Já Esther Ruth, Noc17, Bíša, jedam, Ishtar
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo,tak tahle báseň se mi opravdu líbí,..už jen kvůli ty písníčce:)

17.03.2008 15:56:00 | Sayonara

celý svět je zázrak... ale za zrakem koho...

15.03.2008 23:19:00 | Já Esther Ruth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí