Strach...

Strach...

Anotace: celý den to cítím... nevím proč, celý den se bojím... a nechce to ven...

Schoulený krčíš se pod dřevěným stolem
Tichý jak myš, co zahlédla svůj stín
A přece křičíš, celý naplněný bolem
Naplněn strachem a odrazem svých vin

Nechutná pieta je předobrazem žalu
Smutná matka pláče, však neví kudy kam
Na klíně syna, možná krále všech králů
A všechno je to jen divadlo, jen klam

Děsíš se obrazu, mlčíš ve vlastních dlaních
Srdce ti tepe jak zručný bubeník
Vidíš své oči a vidíš stříbro na nich
Lesk drahých zrcadel a čepelí zlých dýk

Proplouvá žilami tvůj strach, plní ti hlavu
A kalí pohled, kolem jen mlha jest
Klopýtáš po cestě, nebude nouze o zábavu
Až vybrat budeš mít si z milionu cest

Černé je nebe, třeseš se pod hvězdami
Obava s tebou jak s káčou lomcuje
Strach že jste každý sám zas na světě jen sami
Každý s láskou samotnou vesmírem putuje
Autor Bůchví..., 16.03.2008
Přečteno 258x
Tipy 10
Poslední tipující: pejrak, Čarokrásná dívka od vedle, Já Esther Ruth, emi-lee, Psavec, Mango-Holka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ach...tak realistické, ach...

30.03.2008 20:53:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

Ty se doopravdy nebojíš, viď? Všechno je jen iluze a sen...

18.03.2008 08:58:00 | Noc17

já ti nevím, to oslovování je tak strašně znepokojivé, že nevím co si o tom mám vlastně myslet. ale jinak se mi to líbí. jen nevím proč, zkrátka kdykoli se mi v básni objevuje druhá osoba, nejsem ve své kůži. ale za to nikdo nemůže. a neboj se.

17.03.2008 21:33:00 | Já Esther Ruth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí