Žoldák...

Žoldák...

Anotace: Žoldáků řev, tvý bílý kolena, na zádech převrácená ztracená želva se kývá...a teď jde to i po mně!

Vzdají čest pietě a potáhnou vstříc žití
Namalované sny a tornu na zádech
Pietu vymění ve vsi za trochu pití
Za trochu lásky, co jim zas dodá dech

Půjdou zas dál, po prašných cestách k jihu
Za sebou jen svůj stín a zemi spálenou
A na svých bedrech všech starých hříchů tíhu
Dusot těžkých bot se vrací ozvěnou

Na jaře pod nimi začnou tát i sněhy
Vykoukne na slunci první jarní květ
Vždyť srdce žoldáka snese i kapku něhy
Vždyť přece bez krásy by ztracený byl svět

Když potkáš žoldáka, zjistíš že i on pláče
Když bota z kožená rozdrtí první ptáče...
Autor Bůchví..., 17.03.2008
Přečteno 303x
Tipy 6
Poslední tipující: Čarokrásná dívka od vedle, malá čarodejnice wiggová netopýrková, WAYWARD, Já Esther Ruth
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hnusný konec bez konce? Mě se líbí. Drsná, leč s kouzlem.

02.04.2008 17:22:00 | Čarokrásná dívka od vedle

ten konec, je konec:)
a neni to hnusný,

31.03.2008 08:17:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

...konec je bezva "hnusný".

17.03.2008 22:00:00 | WAYWARD

ten konec je hnusný!

17.03.2008 21:46:00 | Já Esther Ruth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí