Živly...

Živly...

Anotace: Včera se u nás vyřádily!

V mém milovaném kraji,
přírodní běsi si daly slet,
a navíc se snad i čerti žení,
v temnotu živlů děsivý pohled,
blesk za bleskem oblohu křižují,
hřmění se ozývá ráz za rázem,
sinalým světlem svým krajinu zbarvují,
divoké proudy deště bičují zem…

Prudký vichr ohýbá,
lomcuje divoce stromy,
temnota podivná,
vládne nad všemi domy,
v tento okamžik člověka zebe,
oslnivé světlo občas zaplane,
a nad zemí, větrem a deštěm deptané,
blesk svým jasem rozčísne nebe…

Se současným hromovým zahřměním,
vzrostlý topol dožívá své poslední minuty,
bleskem je zasažen, spálen a přemožen,
ve dví se štípe kmen,
vršek koruny náhle setnutý,
zpomalenými salty klesá k zemi,
a za obzorem s pozvolným jasněním,
zas pomalu přichází klidný den…
Autor Krtica, 10.07.2005
Přečteno 281x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí