Člověk člověku

Člověk člověku

Anotace: ...

Sbírka: Kniha života

Člověk by člověku
světlem měl být,
držet ho za ruku
a v náručí skrýt.

Když přiletí bolest zlá,
ničivý vichr z hor,
plamének naděje,který v něm plá,
když ovládne zármutek,vzdor.

Když odejde radost a potěšení
a slunce zas nevychází,
vzdálené zdá se být rozednění
a blízká bytost nám schází.
Tak jako voda na poušti,
a tažný pták-štěstí nás opouští.

Člověk má člověku přítelem být,
padáli,měl by ho podepřít,
dodat mu víru a naději,
že společně zvládnou vše snadněji.
Společně sdílet radost i žal,
jeden by druhému lásku svou dal.
Autor Akrij8, 20.03.2008
Přečteno 392x
Tipy 5
Poslední tipující: labuť, come-past
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

" Člověk by člověku světlem měl být..." moc hezké, kdyby to tak doopravdy bylo.. chjo

20.03.2008 13:43:00 | labuť

Moc pěkně napsané

20.03.2008 13:25:00 | come-past

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí