Nám...

Nám...

Anotace: z jednoho snu co se mi zdál - o smrti - na kterou nedošlo - a vlastně převážně o hrůze z ní

I.

Jsme prokleti touhou
vrženi do spirál skryté hrůzy
s Božím požehnáním
Předurčeni k hledání věčného světla.
Avšak... , proč naše oči pláčou při pohledu do něj?

S basovou linkou bolesti v duši
zpřerážené prsty hrající klavírní konecert
za zhojení srdce
a přeostřené vědomí hledá lék v umění
-zbav nás strázně- (bytí? bytí člověkem?)

II.

Běs svírá mne pod krkem nad ústy propasti asbolutna
v rudých očích žár - já znám Tě z vášně!
má černoto - ať pohltí mne tma!

Čím blíž jsi mě - temnoto - tím méně já Tě chci
už není má
už nejsem já
jen sevření všech hrůz
pro které není vysvětlení
tváří v tvář propasti
bez naděje - vykoupení
a vše je lež...

ta naše krásná slova
vylhané emoce
falešná víra v Boha
...
tváří v tvář propasti
a na dně
smrt
Autor GM, 21.03.2008
Přečteno 206x
Tipy 14
Poslední tipující: Ctěný pán, WAYWARD, Pišák, Noc17, Jasmin de Paris, Severka, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...předposlední sloka paráda,ostatní parádička (a chytré).

11.04.2008 13:38:00 | WAYWARD

Skvěle napsáno..

04.04.2008 09:11:00 | Pišák

no tak jsem budu rozhodně chodit častěji :o)

31.03.2008 12:53:00 | Noc17

moc hezká...taková strhující atmosféra;)

22.03.2008 10:54:00 | Severka

...báseň ...a skvělá ...

21.03.2008 23:12:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí