Ne nesvoboda

Ne nesvoboda

Anotace: K zamyšlení... ?

Je to něco jako mezi:
nezrození a posmrtnost –
to, kde má duše vězí;
tělo není hostitel ani host.

Je to jako uprostřed ničeho:
nebytí – mimo to, co je jsoucí
a není nic, co by bylo mého –
prázdnota prostoupena nocí.

Není to však nesvoboda,
i když pálí jisté spoutání –
tudíž ani volnost – cosi bodá…
Nejistota? Strach? Pravda? Pokání?

Psychicky svázán v podvědomí –
fyzická volnost – do fyzikálních mezí.
V nezamčené cele, ruky lomí –
stačí jen svobodně vyjít, vymanit se ze rzi.
Autor Žiťa, 22.03.2008
Přečteno 263x
Tipy 3
Poslední tipující: Charibeja, maena, fuu
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí