Válka a láska

Válka a láska

Anotace: ...

Sbírka: Kniha života

Proč lidská srdce obtěžkána
odvrací se od lásky,
když otevře se zlosti brána
a vrhají se do války?

Vždyť láska je vše.
Jak bez ní dál žít?
Ve válce černají duše
a nedá se snít.

Láska se ztrácí s násilím,
pak zbyde po ní pouze dým,
když spálíme mosty lásky,
je těžké se navracet zpátky.

Tak spojme dlaň s dlaní
a vyslovme přání,
ať věčný je lásky čas,
aby plamen války zhas.

Ať místo svárů láska v nás
rozpoutá svůj věčný jas,
ať v nás roste jako květ
a objímá celý svět.

Zažehněme v sobě mír a naději,
že se budeme mít trochu raději,
že se budem rádi mít,
s láskou k druhým v míru žít.
Válka nosí beznaděj,žal a roní slzy,
snad to lidé pochopí a zhasí ji brzy.
Autor Akrij8, 22.03.2008
Přečteno 298x
Tipy 5
Poslední tipující: Simísek, Gyllien, verunča
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí