Smutno v duši...

Smutno v duši...

Anotace: ... moje první zahalená do smutku... :-((

Chladivá rosa,
co při brouzdání hladí..
Louka kopretin,
co duši k rozjímání svádí..
Zpěv ptáků,
co v uších něžné tóny ladí..
Sluneční žár,
co horkým vánkem tělům radí..

To vše je pryč..
Mávnutím proutku zmizely..
Pod bílou peřinou..
Mrazivým dechem shořely..

Cítím, že země se chvěje..
Kopyta koní..
Drásají jí srdce..
Já tiše padám..

Země je suchá..
Krev nikde necrčí..
To uvnitř, v duši..
Stéká, tlačí a bolí..

Kopyta bolesti..
Tak strašně ničí..

Kdosi tu stojí..
Do tváře nevidím..
Jen jeho natažené dlaně..
Jakoby prosí..:

Vstaň a pojď se těšit..

.. na letní rosu..
.. na louku kopretin..
.. na zpěv všech ptáků..
.. sluneční svit..

Pojď žít..
Autor labuť, 23.03.2008
Přečteno 356x
Tipy 19
Poslední tipující: PIPSQUEAK, j.c., kavec, zena, Belmon, Bíša, 0-0, jedam, Petr Uhlíř, Walentine, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Opravdu smutná...*:(

20.12.2009 12:58:00 | PIPSQUEAK

Je to tak, ženo mladá...

23.03.2008 22:58:00 | Bíša

Zasmutnilas nám tady, koukej se pousmát.

23.03.2008 10:31:00 | Psavec

Zní to tak zoufale, že mách chuť zavolat: Tak zatraceně, chyť se té dlaně, zvedni se a stůj...

23.03.2008 09:03:00 | Varda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí