Bezhlasý křik

Bezhlasý křik

Anotace: Prosba nenarozeného dítěte o život,lásku a naději...

Sbírka: Kniha života

Dvě ruce-bílé labutě,
jež rozletět se mají,
dvě křídla leží nehnutě
a ústa snad se ptají:

Proč nechtěla má
maminka mě k sobě přivinout
jak svíce život zhasíná
v náručí lidských pout.

Snad klepou zlehka prstíčky
na brány srdíčka,
tak něžně jako květinky
prosíc lásku sluníčka.

Tak prosí malý človíček
o místo na zemi,
o malinkatý kousíček
lásky máminy.

Tak bezhlasí křik
se k srdíčku nese,
tak jako kolibřík
touhou se třese.

Obejmout svoji maminku,
přitisknout k srdci srdce
a každou smutnou vzpomínku
zahnat jak rybku v řece...

Tak do tmy němé výkřiky
bubnují jako kapky deště,
naráží na hrob těla matky.
Maminko,šanci dej životu ještě!

Dvě ruce-bílé labutě,
jež rozletět se mají,
dvě křídla leží nehnutě
a ústa proč se ptají...
Autor Akrij8, 23.03.2008
Přečteno 357x
Tipy 5
Poslední tipující: PoeziGirl, Danah, Lota
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí