Horník

Horník

Anotace: ***

Hluboká tma až na světlo luceren,
Jsem jeden z dříčů co rudu dolují,
Jeden z těch co žijí s těžkým břemenem.
V temnotách země s kameny bojuji.
Světlo dne jsem již roky neviděl,
Proč já hlupák padl, do těchto osidel?

Na loži kamenném usínám denně,
V prachu a odštěpcích.
Modlím se bohu ať dovolí změně,
Vstoupit do temných dnů mých.
S balvany na hřbetě vláčím se dál,
Kéž by byl to sen, a já jen spal.

Nevzpomínám na jarní vánek,
Ni na deště z podzima.
Zmáhá mne poslední, nejdelší spánek,
Jak plamen svíčky dech skomírá.
Tak končí mé prokletí,
Dnem co skončí století.
Autor Johny Styx, 23.03.2008
Přečteno 319x
Tipy 3
Poslední tipující: Lota, WAYWARD
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...doufám,že nejsi havíř - jinak se na to ....
pokud jsi to myslel obrazně,tak se na to nemusíš ...

23.03.2008 22:25:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí